Bio-teams

Printervriendelijke versiePDF versie

Op Akelei worden er op dinsdag groenten(- en fruit)pakketten gemaakt voor bio-teams in Mechelen en Duffel.

Bio-teams zijn een groep van consumenten die voeling willen met de plek waar hun voeding vandaan komt.  Dit betekent dat je niet alleen aardappelen en prei eet, maar dat je het verhaal achter die aardappelen en prei ook belangrijk vindt!
Als consument vraagt het enige souplesse en creativiteit om met zo'n verrassingspakket aan de slag te gaan, daar staat tegenover dat de oogst kraakvers is en dat je jouw kooktalenten ten volle kan ontplooien!

Als tuinbouwbedrijf betekenen deze pakketten een uitnodiging om steeds te voorzien in een divers aanbod van bekende en minder bekende groenten.  De samenstelling van de inhoud van deze groentenbakken wisselt dan ook naargelang de seizoenen: in het voorjaar verse, snelgroeiende bladgewasjes, in de zomer sla, tomaten, komkommer,... in de herfst pompoen, suikermaïs, warmoes, kervel,... en in de winter de bewaargroenten rode biet, schorseneer, savooikool,... om er maar een paar te noemen.
Ondertussen is er op Akelei rond het pakketten maken een mini-team 'Greet en Bie' ontstaan die elke week opnieuw de zaak met veel enthousiasme aanpakken.
Wil je graag meer informatie over de bio-teams dan kan je terecht bij:
het Mechels bio-team www.mechelsbioteam.be 
of voor Duffel op het contactadres andries.rita@telenet.be