Winkel

Printervriendelijke versiePDF versie

In onze winkel gaan we voor vers en di-vers.
Naast de producten van eigen teelt, vullen we het assortiment aan met groenten en fruit van collega-tuinders en in de wintermaanden van het warmere Bretagne, Italië en Spanje.  Laat je vooral bekoren door minder bekende groenten uit onze tuin zoals warmoes, rode bieten, verse schorseneren, of probeer eens rode-meldespinazie, raapsteeltjes, barbara-kers, ...

De winkel heeft een oppervlakte van 150m2 waar je het basisassortiment van gezonde voeding kan vinden.  Ben je op zoek naar die lekkere aardappel met de smaak van vroeger, verse melk of vegetarische specialiteitjes?  Kom dan eens kijken.   Maar bovenal bieden we een uitgebreid assortiment van heerlijke kazen aan, ideaal voor een snoepertje tussendoor of een kaas- en wijnavond samen met vrienden.  We laten ze je graag proeven!  Op vrijdag is er vers brood, zowel desem als gist, en een leuke variatie aan gebak.


Onze winkel wordt verder aangevuld door een assortiment aan gezonde basisproducten, vb: meel om zelf brood te bakken, de ingrediënten om zelf een lekkere, gevarieerde maaltijd te bereiden, zoals granen en peulvruchten, maar ook olie, honing, notenpasta's,lekkere thee, (h)eerlijke koffie, ...

In de keuze van het assortiment vinden we het verhaal achter het product belangrijk.  Zo verkopen we graag de pasta's van de Italiaanse coöperatieve La Terra e il Cielo, omdat ze met veel zorg de grondstoffen malen, professioneel verwerken aan lage temperaturen en met trage droogtijden. 
De coöperatieve biedt aan veel boeren een sociaal netwerk en een gegarandeerde afname aan  een eerlijke prijs.
Eerlijke handel en bio vind je onder andere ook terug in het beperkte aantal Oxfam-Wereldwinkelproducten die we aanbieden, maar is eigenlijk een basisvertrekpunt voor de gehele dynamiek van onze winkel.
 
Nog even vertellen dat we beschikken over een groot assortiment aan fruitsappen, zowel van Pajottenlander als van 'De 3 Wilgen'.  Bij aankoop van 6 flessen geniet je overigens van 10% korting!

Kom gerust eens kijken! Kijk onder openingsuren wanneer de winkel geopend is!

Het winkelequipe:  Jelle, Kris, Greet en Johan