Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
– Bussel Meiraapjes
– 250 g kastanjechampignons
– 1 rode ui
– 2 takjes dragon
– balsamicoazijn
– Roomboter
– peper en zout
Bereiding:
Was de meiraapjes, haal aan de onder- en bovenkant het kapje van de knol er af en snijd in partjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes en verdeel de gesneden ui in twee aparte schaaltjes.
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in stukjes. Doe een klontje boter (of olijfolie) in de pan en fruit de ui glazig. Voeg dan de meiraapjes toe en laat even mee bakken. Voeg een klein beetje water toe en doe een deksel op de pan. Smoor de meiraapjes in 6-10 minuten beetgaar (ze mogen niet te zacht zijn).
Doe ondertussen in een andere pan een beetje boter (of olijfolie) voeg de rest van de ui toe en fruit glazig. Voeg de kastanjechampignons toe, bak ze totdat ze gaar zijn en blus met een scheutje balsamicoazijn.
Als de meiraapjes bijna beetgaar zijn, voeg dan de dragon en eventueel wat peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Voeg als laatste de kastanjechampignons toe.
Tip: ook de blaadjes van de raapjes zijn eetbaar! Je kan ze fijngesnipperd heel even mee laten bakken