Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
voor de currydip
-150g mayonaise of veganaise
-1 afgestreken el currykruiden of gele currypasta
voor de schorseneren
– 800g schorseneer, gelijke dikte
– 30g bloem
– 1 eitje of 2x eiwit, los geklopt
– zout en peper
– 30g paneermeel
– 10g sesamzaad
– 20g geraspte Parmezaan of extra sesamzaad
– frituurolie
Bereiding:
Schil de schorseneren (schil de schorseneren met een dunschiller onder een zachte stromende kraan
en leg ze meteen in een kom met water en een scheutje citroen of azijn, spoel daarna het zuur van de schorseneren) en kook ze in de helft water, de helft melk en bouillon.
Meng voor de currydip de curry onder de mayonaise of veganaise en zet weg in de koelkast.
Neem voor het paneren 3 diepe borden of schalen. Vul de eerste met bloem, de tweede met los geklopt ei, peper en zout en de derde met paneermeel, Parmezaan en sesamzaad.
Verwarm de friteuse voor tot 175°C. Heb je geen friteuse? Neem dan een kookpot (of wok) met
stevige bodem en vul deze met enkele centimeters frituurolie. In dit geval kan een keukenthermometer handig zijn om de temperatuur te meten en een schuimspaan die tegen hoge verhitting kan. Heb je geen keukenthermometer? Dan kan je controleren
of de olie warm genoeg is door er enkele korrels paneermeel in te gooien, als ze vrolijk knetteren is
de olie warm genoeg.
Paneer de schorseneren en frituur ze tot goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer direct, samen met de currydip.