Ingrediƫnten (voor 4 personen) :
1 kg aardappelen
1 grote of 2 kleine broccoli’s
150 gr walnoten
250 gr yoghurt
3 eieren
200 gr geraspte kaas
peper en zout
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een ovenschaal klaar en vet deze in met een beetje boter.
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels 15 minuten en giet af. Doe de aardappels daarna in de ingevette ovenschaal. Snijd de roosjes van de broccoli. Snijd de stronk in stukjes en kook deze acht minuten. Voeg na drie minuten de broccoliroosjes toe en kook nog vijf minuten mee.
Hak de walnoten fijn. Giet de broccoli af en laat kort uitlekken. Doe de aardappels samen met de broccoli en walnoot in de ovenschaal. Schep alles goed door elkaar. De yoghurt doe je samen met de eieren in een kom. Kruid met peper en zout en klop tot een romig geheel.
Strooi ongeveer 50 gram van de kaas over de ovenschotel. Hier giet je vervolgens het yoghurt- eimengsel overheen. Daar strooi je de rest van de kaas overheen. Bak de aardappel ovenschotel vervolgens 25 minuten in het midden van je oven. Als de kaas mooi goudgeel is kan je de schotel uit de oven halen. Laat een paar minuten afkoelen en serveer.