Ingrediënten:

– 250 gram tagliatelle of een andere pasta naar keuze

– olijfolie

– 2 grote venkelknollen

– peterselie

– 200 ml kookroom

– 1 citroen

– 75 gram Parmezaanse kaas

– 2 tl tijm

– zout

– peper

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en besprenkel met wat olijfolie.

Was intussen de venkel, snij doormidden en verwijder de harde kern . Snij de venkel in dunne reepjes. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak hierin de venkel een paar minuten. Voeg 250 ml water toe en kook de venkel in ongeveer 10 minuten bijna gaar.

Was de citroen en rasp deze. Snij de citroen door midden en pers het sap uit en voeg toe aan de venkel. Voeg ook de helft van de citroenrasp toe aan de venkel, samen met de kookroom. Strooi de tijm over de saus en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de saus over de pasta en roer de saus door de pasta. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas over de pasta.

Snipper de peterselie fijn.

Serveer de pasta met de peterselie, de rest van de citroenrasp en de Parmezaanse kaas.