Ingrediƫnten:
-ongeveer 400g boontjes, schoongemaakt
-2 eetlepels olijfolie extra vergine
-2 teentjes knoflook, fijngesneden
-een handjevol kerstomaatjes, gehalveerd
-1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding:
Vul een grote pan met kokend water, doe er een flinke snuf zout in en laat de boontjes erin zakken. Kook ze 5 minuten; de boontjes moeten nog beet hebben en mooi groen zijn.
Je kan de boontjes ook een 5 tal minuten stomen.
Vul ondertussen een ruime kom met water en een paar ijsklontjes. Laat de boontjes zodra ze 5 minuten hebben gekookt in het ijswater zakken en houd ze er een paar minuten in tot ze helemaal zijn afgekoeld; giet af en zet weg.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur; doe de knoflook erin en bak 1 minuut. Voeg de sperziebonen en tomaatjes toe, kruid met een snuf zout en peper en roerbak 4 minuten op hoge temperatuur tot de boontjes bruin beginnen te worden. Doe de balsamico erbij en hussel om; serveer direct.