Ingrediënten:

– 250 gr champignons

– 2 takjes verse platte peterselie

– 1 tot 2 zoete aardappel

– 1 teentje look

– 20 gr geraspte kaas

– 1 el olijfolie

– zwarte peper

– zout

Bereiding:

Schil de de zoete aardappel en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn. Snij het steeltje van de champignons heel fijn. Houd de hoedjes apart.

Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de peterselie 1 min. Voeg de stukjes champignon toe en bak goudbruin. Roer samen met de kaas onder de puree en kruid met zwarte peper en zout.

Vul de champignonhoedjes met de pureemengeling. Verdeel over een ovenschaal en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Werk de hapjes eventueel af met verkruimelde feta of blauwe kaas.