Ingrediënten:
– vijf tot zeven stengels warmoes
– een tiental walnoten
– één eetlepel olijfolie
– 1 teentje look
– 4 eieren
– 200 ml room of volle melk
– 100 gr geraspte kaas
– kruimeldeeg voor een doorsnee taartvorm
Bereiding:
De warmoes wassen en in stukjes snijden, stelen apart van blad.
Stelen enkele minuten roerbakken in olijfolie, dan pas het versneden blad toevoegen.
Look fijn snijden of persen en toevoegen. Bijkruiden naar behoefte met peper, zout en nootmuskaat.
Opgepast: het vocht goed laten uitkoken, want anders wordt de onderkant van de quiche vochtig. Of strooi een dun laagje havermoutvlokken over de deegbodem die het vocht opnemen.
Het kruimeldeeg uitrollen in de taartvorm, en de warmoes op de bodem uitspreiden nadat het beetje afgekoeld is.
De walnoten in stukjes hakken en over de warmoes uitspreiden.
De eieren klutsen en vermengen met de room/melk. Geraspte kaas toevoegen.
Dit mengsel over de warmoes in de taartvorm gieten en het geheel in de voorverwarmde oven zetten (200 graden gedurende 30 à 40 minuten, eventueel er eens in prikken om te zien of de inhoud goed gedroogd is).
Eventueel laten begeleiden met een lekker slaatje met mosterd/honingvinaigrette.