Ingrediënten:
1 butternut pompoen
400 gr boerenkool
1 ui
1 teentje knoflook
2 el roomkaas
150 gr bruine linzen
4 el olijfolie
1 laurierblaadje
mozzarella
rozemarijn
zwarte peper
zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de butternut in de lengte in 2 en verwijder de pitten en het zachte binnenste.
Leg de 2 helften met de snijkant naar boven op een ovenplaat. Bedruppel elke helft met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
Plet ondertussen het gepelde teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.
Snipper de boerenkool grof.
Snipper de ui en de rozemarijnblaadjes fijn.
Spoel de linzen onder koud water en doe in een kookpot samen met het laurierblaadje en het teentje knoflook. Vul de kookpot met water tot de linzen onderstaan. Breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Giet af en verwijder het blaadje laurier en plet het gare teentje knoflook.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de boerenkool, het in stukjes gesneden binnenste van de pompoen en de rozemarijn toe en stoof ± 10 min. gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
Meng de linzen en de roomkaas onder de boerenkool.
Vul de gare pompoenhelften met de linzenmengeling en leg er schijfjes mozzarella op. Zet nog enkele minuten onder een hete grill tot de kaas mooi gesmolten is.