Ingrediënten:
– 2 wortelpeterselies
– 2 prei
– 2 eieren
– 6 eetlepel bloem
– 3 takjes tijm
– boter of olie
Bereiding:
Was de wortelpeterselie zorgvuldig. Maak met de dunschiller lange plakken van de wortel. (je hoeft deze niet eerst te schillen). Snijd eenzelfde hoeveelheid prei in de lengte in soortgelijke repen.
Blancheer ze beide (afzonderlijk) ongeveer 1 á 2 minuten (de wortelpeterselie mag iets langer). Laat goed uitlekken en afkoelen.
Roer eieren, bloem, tijm, peper en zout tot een glad beslag.
Verhit de boter in de pan
Neem van beide groenten een even grote pluk en haal ze door het beslag. Doe de groenten in de pan als de boter heet genoeg is en vorm met een vork een nestje door te draaien. (zoals tagliatelli) Maak zo 4 even grote porties. Bak de nestjes op gematigd vuur goudbruin.
Je de nestjes eventueel ook frituren.