Ingrediënten:
700 tot 750 gram kruimige aardappels (bv. Cammeo)
een bos raapsteeltjes
zongedroogde tomaatjes in olie
30 gr pijnboompitjes
melk of sojaroom
Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze met wat water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de worteltjes van de raapstelen af en spoel de raapstelen schoon onder de kraan. Hak ze in grove stukken van 2 à 3 centimeter.
Neem een stuk of vijf tomaatjes uit de olie en snijd ze in reepjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zonder olie. Nu alle ingrediënten klaar zijn, stamp je de aardappels fijn. Voeg een flinke scheut melk of sojaroom toe en wat versgemalen peper. Roer dan de tomaatjes en de raapsteeltjes erdoor. Garneren met de geroosterde pijnboompitjes.
Voeg eventueel wat kleine blokjes belegen geitenkaas toe.