Ingrediënten:
1 bussel postelein met steeltjes (meer kan ook), gewassen en droog gedept
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 grote ui, gepeld en fijngehakt
1 grote aardappel, in stukken gesneden
1 el gedroogde oregano
1 el fijne mosterd
ca 1 l groentebouillon
zwarte peper en zeezout
1 el crème fraiche
Bereiding:
Zet een soeppan op het vuur en schenk hier een goede scheut olijfolie in. Fruit de ui en knoflook hierin aan.
Voeg de aardappel toe en roerbak alles voor enkele minuten. Schenk een beetje water bij de aardappel. Laat sudderen totdat deze bijna gaar is
Voeg de postelein toe en roer om.
Strooi de oregano erbij en schep vervolgens de mosterd erdoor.
Laat alles nogmaals voor enkele minuten zachtjes pruttelen.
Schenk de bouillon bij de groenten en breng rustig aan de kook. Laat nog enkele minuten op zacht vuur pruttelen totdat alles zacht zijn.
Pureer de posteleinsoep totdat deze glad is.
Roer de crème fraiche erdoor en breng op smaak met peper en zout.