Ingrediënten:

– 300 g pompoen, in stukjes van 1,5 cm

– 2 el olijfolie

– 3 teentjes geplette knoflook

– 3 takjes verse tijm

– 150 g gedroogde kikkererwten

– 0,5 tl mespunt cayennepeper

– 1 el gedroogde koriander

– 100 g bloem

– 70 g fijngemalen sesamzaad

– versgemalen peper – zeezout

Bereiding:

Laat de kikkererwten een nacht weken in water.

Giet de kikkererwten af, laat even uitlekken en hak ze in een hakmolen fijn tot meel.

Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de pompoenpartjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat grof zeezout over. Doe de knoflookteentjes en de tijm erbij. Zet ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de pompoen gaar is door er met een mes in te prikken.

Stamp de pompoen fijn met een pureestamper en meng er het kikkererwtenmeel door, het deeg mag niet te vast zijn en niet kleverig. Breng de pompoenpasta op smaak met cayennepeper en zout. Meng er tot slot de koriander onder en laat een uurtje opstijven in de koelkast.

Meng het sesamzaad samen met de bloem in een schaal. Rol kleine balletjes van de pompoenpasta en wentel ze door de sesam-bloem mengeling.

Bak de pompoenballetjes goudbruin in een frituurpan van 160° C en laat uitlekken op keukenpapier.