Website in opbouw, kom binnenkort terug een kijkje nemen!

Feestdagen en vakantieregeling:

Tijdens het Pinksterweekend blijft onze winkel gewoon open op vrijdag de 26e en zaterdag de 27e mei. Ook op zondag 28 mei staan wij zoals gewoonlijk op de zondagsmarkt van Heverlee.

Op vrijdag 21 juli (Nationale feestdag) zal onze winkel gewoon open zijn.

Op dinsdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart) zal onze winkel uitzonderlijk gesloten zijn.

Verder lopen onze openingsuren gewoon door tijdens de zomer. 

Welkom!

Het jaar 2023 brengt…
een nieuwe vennootschap voor Akelei!

Elke dag heeft wel iets bijzonders, maar bij sommige dagen tekenen we er graag een gouden cirkel rond. 13 december 2022 was zo een dag. Toen gingen we langs bij de notaris om de statuten van onze kersverse coöperatieve vennootschap ‘Akelei Schriek’ te ondertekenen.

28 april 1982 is ook zo een dag waar we graag een gouden cirkel rond tekenen. Toen nam Johan het initiatief tot aankoop van de boerderij met 1,5ha grond en dit was de start van het tuinbouwbedrijf Akelei.
Vanaf dag één werd er resoluut gekozen voor een biologisch (-dynamische) aanpak van de tuinbouw om de klant lekkere en gezonde groenten van eigen bodem te kunnen aanbieden. 40 jaar en vele oogsten later groeien we door naar een vennootschap, ééntje die toelaat dat velen deelgenoot kunnen worden van ons verhaal. Met onze waardegedreven coöperatieve vennootschap willen we bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Ja, daar hebben we op 13 december op geklonken!

Op Akelei waren we altijd fier dat het dagelijkse werk gestroomlijnd verliep zonder veel vergaderen. De voorbije maanden doorbraken we die traditie en hebben we veel vergaderd, advies ingewonnen en uiteindelijk de statuten met zijn doelstellingen uitgewerkt. Dit was een heel intensief proces, maar we zijn blij en dankbaar met het resultaat en ook verheugd dat we jullie deelgenoot kunnen maken van ons verhaal!

Lees hier alles over onze Coöperatieve Vennootschap en over onze Visie en Missie