Onze hoevewinkel te Schriek was vanaf de oprichting een belangrijk verkooppunt. We begonnen in de oude koeienstal met enkele bakken vol vers geoogste groenten en groeiden doorheen de jaren langzaam uit naar een breed aanbod.

Onze groenten van eigen teelt en huisgemaakte producten vormen heden ten dage nog steeds de basis van onze hoevewinkel. Doorheen de seizoenen worden er op Akelei meer dan zestig verschillende groenten geteeld. Deze rijke variatie aan groenten vormt steeds het startpunt en de inspiratie voor onze huisgemaakte bereidingen. Zo valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Daarnaast werken we graag samen met verschillende collega-bioboeren vanuit de buurt, zoals Groenlof, De Fruittuin, Onslogischvoedsel en Bioboer Busschots. De groothandel Koolmees vormt de rechtstreekse, transparante link met andere collega-bioboeren uit de rest van Vlaanderen.

Producten die afkomstig zijn uit Zuid-Europa worden aangekocht via The Food Hub, een coöperatieve groothandel die rechtstreeks samenwerkt met kleinschalige biologische boeren uit Spanje en Italië. Via hun korte, transparante keten kunnen we hier genieten van onder andere citrusvruchten, kiwi’s, perziken en abrikozen.

De boeren krijgen een fair loon voor hun geleverde producten.

Naast groenten en fruit kan je in onze hoevewinkel ook heel wat ander lekkers terugvinden. Zo verkopen we onder andere een mooi assortiment aan kazen, eieren van Puur Leguum, vers brood van de Zotte Morgen en Zonnemaire, vlees en zuivel van Dubbeldoel en tal van droogwaren. 

Alle producten in de winkel zijn van gecertificeerd biologische teelt, bedrijven in omschakeling naar biologische teelt of van artisanale afkomst. Deze laatste twee staan iedere keer vermeld bij het desbetreffende product.

Praktisch

Openingsuren winkel:

  • dinsdag  9u-12u
  • vrijdag  9u-12u en 14u-18u
  • zaterdag 9u-12u

Adres: Haachstebaan 2, 2223 Schriek

Winkeltelefoon: 015/25.36.85

Betalen kan cash, met Bancontact, Payconiq of Edenred ecocheques