Woensdag: Mechelen & Bonheiden

Op woensdagvoormiddag maken we pakketten voor verschillende afhaalpunten in en rond Mechelen en Bonheiden en voor afhaling bij ons op de boerderij.
Je kan kiezen uit volgende producten:

Prijs abonnementPrijs los pakket
Klein groentepakkket€9.50€10.00
Middel groentpakket€15.00€15.75
Groot groentepakket€21.00€22.00
Fruit pakket€15.00€15.75

Daarnaast kunnen er ook aardappelen, ajuinen, eieren, seizoensproducten, huisbereide producten en broden van ambachtelijke desembakkerij De Zotte Morgen bijbesteld worden.

Producten en Leveranciers

Onze pakketten worden in de eerste plaats zo veel mogelijk gevuld met verse oogst van eigen teelt. Doorheen het seizoen worden er op Akelei meer dan 60 verschillende groenten geteeld, die verscheidenheid geven we jullie dan ook graag mee via de pakketten. Daarnaast werken we ook samen met verschillende collega-bioboeren in de omstreken, zoals Onslogischvoedsel, Groenlof, De Fruittuin, ’t Plukhof, Bogaertsheide, Bioboer Busschots, enzovoort.

Onze pakketten volgen de seizoenen, zo krijg je steeds de groenten en fruit die op dat moment op hun best zijn en eet je mee op het ritme van de natuur. We proberen onze pakketten samen te stellen met zo lokaal mogelijke producten.

Wanneer hier maar weinig aanbod van beschikbaar is vullen we dit aan met producten uit Zuid-Europa. Hiervoor werken we samen met The Food Hub, een coöperatieve groothandel die rechtstreeks samenwerkt met kleinschalige, agro-ecologische boeren(coöperaties) in Spanje en Italië. Via hun korte, transparante keten kunnen we genieten van heerlijke citrusvruchten, kiwi’s, perziken, abrikozen en Zuiderse specialiteiten. De boer mag hier zelf z’n prijs bepalen waardoor deze eerlijk verloond wordt voor het geleverde werk.

Alle producten in onze pakketten zijn van biologische teelt of bedrijven in omschakeling naar biologische teelt.

Bestellen

Bestellen doe je via www.webshop.akelei-schriek.be. Daar kan je een account aanmaken, saldo opladen op je account en vervolgens pakketten en bijproducten bestellen. Je kan kiezen of je je pakket in abonnementsvorm bestelt (wekelijks of tweewekelijks) of los (éénmalig of van week tot week te bevestigen). Je kan een abonnement op elk moment wijzigen of tijdelijk pauzeren als je even op vakantie bent, dit kan je zelf via Mijn Account > Mijn Abonnementen.

Wij geven de voorkeur aan abonnementen. Dit geeft ons als bedrijf de zekerheid en regelmaat om jullie wekelijks of tweewekelijks van onze verse producten te voorzien en creëert eveneens een gegarandeerde afzet. Daarom rekenen we een kleine toeslag op losse pakketten.

Weekritme

De inhoud van de pakketten van de komende woensdag worden telkens de vrijdag voordien gepubliceerd op de blog van de webshop. Zo kan je hier alvast mee rekening houden bij je aanvullende boodschappen. De inhoud is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid van de producten, en kan soms last minute wijzigen wanneer iets toch niet te verkrijgen is. Krijg je graag een beeld hoe de pakketsamenstelling er zou kunnen uitzien? Scroll dan eens door onze blog wat er de afgelopen weken in zat.
Vrijdagavond wordt er ook een nieuwsbrief verzonden per mail met daarin de inhoud van de pakketten, nieuws en receptjes. Schrijf mij in!

Als abonnementhouder krijg je vrijdagmiddag om 12u een bevestigingsmail dat je pakket besteld is voor de komende woensdag. Wanneer er onvoldoende saldo op je account staat krijg je hier ook een waarschuwingsmail van, je hebt dan tot vrijdagavond 23u de tijd om je saldo op te laden, anders gaat je abonnement niet door. Tot zondag 15u kan je losse pakketten en andere producten bijbestellen via de webshop. Je bestelde producten staan dan op woensdagnamiddag klaar in je afhaalpunt.

We zijn genoodzaakt om de besteldeadline al in het weekend te zetten omdat sommige leveranciers al op zondagavond of maandag hun bestelling willen binnenkrijgen, zodat de producten tijdig geoogst en tot bij ons gebracht kunnen worden.

Afhaalpunten

Je kan je bestelling op woensdagnamiddag komen afhalen op volgende afhaalpunten:

  • Kabas verpakkingsvrij – Keizerstraat 17, Mechelen – van 12u-19u
  • GUMM cohousing – Kerkhoflei 49, Mechelen – van 12u-18u
  • M.ARS – Korte Heistraat 21, Mechelen – van 12u-19u
  • Vrijbroekstraat – Vrijbroekstraat 34, Mechelen – van 13u-19u
  • Voetbalstraat – Voetbalstraat 61, Mechelen – van 16u-18u30
  • Stuivenberg – Stuivenbergbaan 160, Mechelen – van 14u-21u
  • Battel – Baron Empainlaan 121, Mechelen – van 17u-19u
  • Oxfam Bonheiden – Kerkplein 2, Bonheiden – van 14u-17u
  • Akelei (op de boerderij) – Haachtsebaan 2, Schriek – van 11u30-18u

Ontbreekt er een afhaalpunt in jouw buurt en ken je enkele mensen hier mee zouden willen aansluiten? Neem dan gerust contact op en dan kijken we wat mogelijk is.

Contact

Heb je vragen, suggesties of feedback over de pakketten? Dan kan je ons steeds contacteren via pakketten@akelei-schriek.be

Voorbeeldpakketten zomer

Klein groentepakket
Middel groentepakket
Groot groentepakket
Fruitpakket

Voorbeeldpakketten winter

Klein groentepakket
Middel groentepakket
Groot groentepakket
Fruitpakket