Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
– 1 bussel warmoes of snijbiet
– 250 g couscous
– 200 g feta
– 60 g rozijnen
– 60 g pijnboompitten
– 500 ml groentebouillon
– 1 tl witte wijnazijn
– olijfolie
– 1 el komijn
– peper en zout
Bereiding:
Doe de couscous en rozijnen in een kom en schenk er de groentebouillon bij. Laat de couscous 15 min. wellen en roer dan los met een vork. Kruid met peper en zout.
Snijd de stengels van de warmoes in blokjes en snijd de bladeren fijn. Verhit olijfolie in een pan of wok en roerbak de warmoesstengels een viertal minuten. Voeg de komijn en bladeren toe en roerbak nog 1 minuut. Roer alles door de couscous.
Werk de couscous af met witte wijnazijn (naar smaak), olijfolie, peper en zout. Bak de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en roer door de couscous.
Verkruimel er de feta over en serveer.