Ingrediënten:

1 busselwortel

1 sinaasappel

400 gr kikkererwten

verse koriander

1 teentje knoflook

1 el sesamzaad

2 el pistache noten

olijfolie

honing

peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de kikkererwten af, maar hou wat van het vocht bij. Pel en snipper de knoflook. Fruit glazig in olijfolie en stoof de kikkererwten even mee. Mix met het sesamzaad en wat vocht van de kikkererwten in de blender tot een gladde pasta. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

Verwijder het loof, spoel de wortelen en snij ze overlangs in twee (snij iets dikkere wortelen in 4 delen). Leg de wortelen in een ovenschotel of op een bakplaat, bestrijk met olijfolie en rooster 15 minuten in de oven.

Maak een dressing van de olijfolie met het sap van de sinaasappel, kruid met peper en zout. Voeg honing toe.

Strijk met de bolle kant van een lepel wat hummus op het bord (of gebruik de humus als dip). Verdeel er de wortelen over. Snipper er wat koriander over. Besprenkel met dressing en werk af met grof gehakte pistachenoten.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.