Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

– 1 knolselder

– ongeveer 1 takje rozemarijn (of gedroogde rozemarijn)

– ongeveer 1 takje tijm (of gedroogde tijm)

– olijfolie

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor tot 180°C.

    Schil de knolselder. Snijd plakken van 1 cm dik en vervolgens reepjes van 1 cm breed en ongeveer 5 cm lang.

    Zet een pan met kokend water op en blancheer (heel kort koken) de frieten 4 minuten. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog op keukenpapier of op een keukenhanddoek.

    Leg de frieten op een bakplaat met bakpapier. Doe de olijfolie, rozemarijn en tijm in een kommetje en meng goed. Bestrijk de frieten met de olie. Bestrooi met zeezout en peper en zet 20 minuten in de oven. Na 10 minuten omkeren.

      Meteen serveren, want ze worden snel koud.