Ingrediƫnten:

400 g gekookte biet

250 g couscous

1 citroen

1 ui

3 el olijfolie

1 tl gemalen komijn

2 el zwarte olijven

3 el verse koriander

Bereiding:

Breng in een pan 250 ml water met 1 el olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous door het kokende water. Leg het deksel op de pan en laat de couscous nog 10 minuten wellen.

Rasp de gele schil van de (bio) citroen en pers de vrucht uit. Verhot de rest van de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 2 minuten.

Roer de in blokjes gesneden biet, geraspte schil en komijn erdoor. Verwarm alles zachtjes 3 minuten.

Roer de couscous met een vork los en meng door de bietjes. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Schep de couscous in een schaal en strooi de olijven en koriander erover.