Ingrediënten:
– ½ blok tofu van 500 gr
– 1 el maïzena
– 50 gr cashew noten
– 2 el olijfolie
– 3 el soja saus
– 1 el agave siroop
– 2 tl sambal, naar smaak
– 1 tl rijstazijn, naar smaak
– ½ tl chili vlokken
– 1 teen knoflook
– Sla blaadjes van ongeveer een ½ krop sla
– Sesamzaadjes
Bereiding:
Laat de tofu 30 minuten uitlekken.
Snijd de tofu in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en strooi hier de maïzena overheen.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de tofu blokjes krokant in ongeveer 10 minuten. Voeg de laatste twee minuten de cashew noten toe.
Hak de knoflook fijn en verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje. Fruit de knoflook vervolgens in het pannetje.
Voeg de soja saus, rijstazijn, agave siroop, sambal en chili vlokken toe aan het pannetje met knoflook. Meng dit goed door elkaar.
Giet de saus bij de pan met krokante tofu terwijl je het vuur hoog laat staan. Wacht totdat de saus dikker en plakkeriger wordt.
Was een aantal blaadjes sla en vul ze met de gemarineerde tofu en cashew noten. Strooi er wat sesamzaadjes overheen en je lunch is klaar.