Ingrediënten:

– 2 tot 3 nectarines
– ½ sla

– scheut olijfolie

– scheutje balsamico azijn

– eventueel scheutje balsamico creme/siroop

– 80 gram zachte geitenkaas (het liefst met korst)

– 2 el amandelschaafsel

– 1 el walnoten, ijstukjes

– 1 el zonnebloempitten

– 1 el pompoenpitten

– 2 el gesnipparde pijpajuin

– zwarte peper en zeezout uit de molen

Bereiding:

Halveer de nectarines en verwijder de pit. Snijd alle helften over de lengte in drie gelijke stukken.

Schenk een klein beetje olijfolie over de nectarines. Verwarm een grill, pan of de BBQ. Wanneer deze goed heet is grill je de nectarine voor ongeveer een minuut aan een zijde, totdat je een mooie grill kleur hebt. Grill de nectarine aaneen platte kant niet op de schil.

Wanneer de nectarine makkelijk loslaat is deze klaar en draai je deze om.

Haal de nectarines van de grill af en leg in ene kom.

Schenk er eventueel een kleine theelepel balsamico siroop overheen.

Snijd het onderste stuk van de krop sla, was de blaadjes en maak droog.

Leg de salade in de schaal. Schenk er zo’n 3 eetlepels olijfolie overheen en 1,5 eetlepel balsamico azijn. Hussel om.

Verdeel de stukjes gegrilde nectarines over de sla en schenk de vrijgekomen sappen erbij.

Rooster de pompoenpitten, zonnebloempitten en amandelschaafsel in een droge pan.

Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze gelijkmatig over de salade.

Strooi alle noten en zaden over de salade.

Maak af met wat pijpajuin en breng op smaak met peper en zout.