Ingrediënten:

1 venkelknol van ongeveer 300 gram in reepjes

2 dl olijfolie

1 teentje knoflook, fijngesneden

4 eieren

200 gram zelfrijzend bakmeel

40 gram zongedroogde tomaatjes

150 gram fetakaas

zout en peper

Bereiding:

Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier of vet deze in.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes glazig.

Voeg de venkel toe en roerbak 1 minuut mee. Laat iets afkoelen.

Klop ondertussen met de mixer 1/2e dl olie luchtig en klop één voor één de eieren erdoor.

Spatel dan het bakmeel, de venkel, tomaatjes, fetakaas en zout en peper naar smaak erdoor.

Schep het mengsel in de vorm. Bak de cake in de oven ongeveer 50 minuten lichtbruin en gaar. Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen. Haal hem daarna uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.

Serveer de cake lauwwarm of koud.