Ingrediënten:

300 gr risottorijst

1 ui

2 venkels

2 ctroenen

150 gr erwtjes

scheut droge witte wijn

100 gr parmezaanse kaas

1 l groentebouillon

klontje boter

Bereiding:

Snipper de ui. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui hierin. Voeg de risottorijst toe, roer erdoor en bak een paar minuutjes tot hij glazig begint te worden. Blus daarna af met de witte wijn.

Maak de venkel schoon, snijd in dunne plakjes en snijd deze in reepjes. Voeg toe aan de risottorijst. Voeg dan een beetje van de bouillon toe, roer door en wacht tot deze is opgenomen.

Rasp de citroen en pers deze uit. Voeg het sap en de helft van de rasp ook toe aan de risottorijst. Blijf ondertussen beetje bij beetje bouillon toevoegen en af en toe roeren. Voeg na ca. 10 minuten de erwtjes toe. Na een totale tijd van ca. 20 a 25 minuten is de risotto gaar, het kan zijn dan je nog een beetje bouillon over hebt.

Roer de geraspte Parmezaan door de risotto samen met een klontje boter. Proef of de risotto misschien nog een snufje peper of zout nodig heeft. Voeg eventueel nog andere kruiden toe naar smaak.