Ingrediënten:

1 bloemkool

olijfolie, zout, paprikapoeder, kruiden naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op grillstand op 250 graden.

Snijd de bloemkool in steaks. Dit doe je door de bloemkool op een snijplank te leggen met de onderkant naar beneden op de snijplank. Snij de bloemkool doormidden over de stam en snij er vervolgens plakken van ca. 5 centimeter dik van. Uit 1 bloemkool haal je ongeveer 4 mooie steaks (afhankelijk van hoe groot je bloemkool is). De rest van de bloemkool kun je gebruiken voor bloemkoolrijst, geroosterde roosjes of in een ander gerecht.

Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat bekleed met bakpapier, vet in met olijfolie en strooi er naar smaak, peper, zout en paprikapoeder over aan beide kanten.

Bedek de steaks met aluminiumfolie en zet ze 10 minuten onder de grill. Haal daarna het folie eraf en grill ze nog 5-10 minuten tot ze gaar zijn.

Serveer met een beetje tahin erover en wat chilivlokken.